A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 218,62 ponttal, 0,9 százalékkal, 24 189,38 pontra esett. Az S&P 500 14,68 ponttal, 0,55 százalékkal gyengült, és 2642,19 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 25,28 ponttal, 0,36 százalékkal lett kevesebb, és 7069,03 ponton zárt.

Szerdán nagy nyereséggel zártak az indexek az amerikai-kínai kereskedelmi viszály enyhülésének a jeleire, csütörtökön viszont ismét kockázatkerülő hangulat vett erőt a piacokon az amerikai elnök Szíriához intézett fenyegetése miatt. (Mínuszok Európában, mérsékelt plusz Budapesten.)

A piac végül az induló negyedéves eredménybeszámoló szezonra összpontosította a figyelmét. Az erősödő részvények csoportját a technológiai cégek vezették a Facebook árfolyamának egy százalékos emelkedése eredményeképp.

Az eredménybeszámolók sorát a nagyobbak közül a BlackRock és a Delta Air Lines fogja kezdeni, pénteken pedig a J.P. Morgan Chase, a Citigroup és a Wells Fargo folytatja a sort.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!