Eddig mérsékelt felülsúlyozást javasoltak a magyar kötvénypiacra a SocGen elemzői, azonban az utóbbi hónapokban látott folyamatok után szerintük már nincs ok rohanni a magyar piacra - számolt be a Portfolio.

A csütörtökön megjelent elemzés szerint Magyarország makrogazdasági fundamentumai továbbra is kifejezetten erősek, az év eleje óta felülteljesítette a hasonló besorolású országok átlagát.

A SocGen szerint az utóbbi kilenc hónap gazdasági felülteljesítésének köszönhetően az árazások annyira elrugaszkodtak, hogy most már nem érdemes beszállni a magyar piacra. Példaként hozzák fel, hogy a 2041-ben lejáró magyar dollárkötvény az egész feltörekvő piacon a legdrágábbak között van, csak két egyiptomi állampapír kerül többe. A francia elemzők számításai szerint 82 bázisponttal drágább ez a magyar papír a fair értékénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!