Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Bár Ázsiában a gazdasági növekedéssel kapcsolatos pesszimizmus még ma is jelentős nyomás alá helyezték a piacokat, a gyenge feldolgozóipari adatokkal kapcsolatos aggodalmak úgy tűnik, hogy Európában egyelőre többnyire kitombolták magukat, bár a kezdetben emelkedéssel próbálkozó vezető nyugat-európai részvényindexek közül több is a negatív tartományba fordult át. A DAX kezdetben visszakapaszkodott a 7 000 pontos szint fölé, mely nem tudta megtartani a benchmark értékét, és röviddel ezelőtt letört. A részvénypiacok mai mozgásából az látszik, hogy továbbra is nagy a bizonytalanság az európai tőzsdéken, a benchmarkok egyelőre nem akarnak komolyabban esni, hisz ezt a makrogazdasági összkép nem indokolja, viszont az idei rali folytatásához újabb pozitív impulzusokra lenne szükség. Ezek a mai nap során várhatóan nem érkeznek meg, ugyanis csak egyetlen fontos makroadat kerül közzétételre 15:00-kor a tengerentúlon (az újlakás értékesítések februári számai).

A Bloomberg által megkérdezett elemző szerint a részvénypiacok látványosan szárnyaltak az idei évben a javuló befektetői hangulatnak köszönhetően, a tegnapi esés után viszont felmerül a kérdés, hogy nem veszi-e kezdetét egy jelentősebb korrekció. Egyelőre ezt korai lenne megmondani az elemző szerint, aki a makroadatok hiányában ma a tegnapinál pozitívabb teljesítményre számít az európai piacokon.

A nagy európai bankok részvényárfolyama egyelőre derekasan tartja magát, a BNP Paribas, a Credit Agricole és a Societe Generale részvényárfolyama is 1 százalék feletti pluszban tartózkodik.

Az elmúlt napok jelentős esése után ma az autógyártók is felfelé korrigálnak, a Volkswagen 1,5 százalék körüli, míg a Peugeot 3 százalék körüli emelkedést mutat.

A Publicis Group, mely Európa harmadik legnagyobb reklámügynöksége 2 százalékot esett, miután a Nomura 3,4 milliót értékesített a társaság részvényeiből.

A CGGVeritas, az olajmezők feltárásával foglalkozó óriásvállalat, 4,4 százalékot rallyzott annak köszönhetően, hogy a JPMorgan elemzője alulteljesítőről semlegesre módosította a részvényekre vonatkozó ajánlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!