Az alaptőke-csökkentés kapcsán a Mol Nyrt.-ben két tulajdonos szavazati arányának határértékeket meghaladó változását jelentette be a társaság pénteken a BÉT honlapján.

A közlemény szerint az MNV Zrt. közvetlen szavazati joga 24,74 százalékról 25,24 százalékra, az ING Groep N.V. közvetett szavazati joga 4,997 százalékról 5,10 százalékra emelkedett a július 11-én bejegyzett 2 százalékos alaptőke-csökkentés kapcsán.

A tőkecsökkentésről az olajkonszern éves rendes közgyűlése döntött. A társaság alaptőkéje a korábbi 104,5 milliárd forintról 102,4 milliárd forintra csökkent, 2 090 381 darab, 1000 forint névértékű, "A" sorozatú, a társaság tulajdonában álló törzsrészvény bevonásával. A leszállítást követően az energiaipari vállalat tulajdonában 5,4 millió "A" sorozatú, valamint 578 "C" sorozatú törzsrészvény maradt.

A Mol korábban az alaptőke leszállítását azzal indokolta, hogy március 20-i hatállyal felmondta a Magnolia Ltd-vel 2006. március 20-án megkötött swap szerződést, így sajátrészvény-tulajdona várhatóan 7,2 százalékra növekszik. Mivel pénzügyi helyzete stabil, készpénztermelő képessége magas, mérlege erős, nincs szüksége saját tőke típusú finanszírozásra befektetései és a növekedése finanszírozásához.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!