Egy órával a nyitás után a DAX 0,1, a CAC-40 0,3 százalékos mínusznál járt, az FTSE-100 pedig részben azért tudott plusz nullában forogni, mert a Vodafone-részvények több mint két százalékkal drágultak. Utóbbi annak volt köszönhető, hogy a Bloomberg értesülései szerint az amerikai AT&T Inc. vezetése a brit mobilszolgáltató felvásárlásának lehetőségeit vizsgálja, az ügyletre pedig akár már jövőre sor kerülhet.

Az érintett cégek még nem kezdtek formális tárgyalásokba, de az AT&T-n belül már elkezdték meghatározni azt, hogy egy ilyen tranzakció után mely Vodafone-eszközöket tartsák meg és mely elemeket adna tovább. Az AT&T nem először próbálkozik: a Bloomberg forrásai szerint a társaság az idén már megkörnyékezte a Verizon Communicationst egy olyan tranzakció ötletével, amelyben az AT&T megvenné a Vodafone európai érdekeltségeit, a Verizoné pedig a közös mobilcégek lettek volna, a maradék többsége pedig az America Movilnak jutott volna. A Verizon erre nem volt vevő, túl komplexnek találta a megoldást, illetve arra hivatkozott, hogy az ügylet lelassítaná a Verizon Wirelessben lévő 45 százalékos Vodafone-pakett folyamatban lévő, 130 milliárd dolláros megvásárlását.

Amennyiben létrejön a fúzió, a világ legnagyobb bevételű távközlési csoportját eredményezné: egyesített tőzsdei kapitalizációjuk meghaladná a 250 milliárd dollárt, több mint félmilliárd előfizetővel rendelkeznének világszerte

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!