Az Émász Nyt. és az Elmű Nyrt bejelentései szerint gazdát cserélt egyik nagytulajdonosuk, az EnBW Energie Baden-Württemberg AG 45,01 százaléka.


A részvénycsomagot a francia E.D.F. International értékesítette a Baden Württemberg tartomány tulajdonában lévő NECKARPRO Gmbh vásárolta meg.

Mivel az Émászban és az Elműben is van másiknagytulajdonos, 50 zázalék feletti tulajdonrésszel a német RWE, ezért a befolyásszerzés nem jár ajánlattételi kötelezettséggel.

Az EnBW befolyása 26,83 százalékos az Émászban, az Elműben 27,25 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!