Tulajdont szerzett legnagyobb orosz disztribútorában a Richter

Bevásárolta magát legnagyobb oroszországi disztribútorába a Richter Gedeon Rt. A Protektben vásárolt 5 százalékos tulajdonrész nem kerülhetett többe 1 milliárd forintnál, vagyis nem okoz finanszírozási gondot a gyógyszergyártónál. A Richter évi 50 millió dollár körüli értékben exportál Oroszországba - ez a teljes orosz gyógyszerimport 9-10 százaléka. A magyar gyártó kivitelének nagyobbik hányadát Protekt teríti.
Máté Dániel, 2001. április 9. hétfő, 08:40
Fotó:

A Protekt égi jó partnere a Richternek, a magántulajdonban álló zártkörű részvénytársaság az orosz válság alatt is fizetőképes maradt.
A Richter orosz piaci jelenlétét támogatandó eddig is hajtott végre beruházásokat az országban, Moszkva mellett nagyjából 10 millió dolláros beruházással egy csomagolóüzemet hozott létre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK