Az Államadósság Kezelő Központ 35 milliárdos mennyiséget hirdetett meg, ám a 136 milliárd forintos ajánlatot látva az elfogadott összeget 45 milliárd forintra emelte. Az elfogadott hozamok nagyon szűk sávban, 6,37-6,40 százalék között szóródtak, az átlag 6,39 százalék lett. Ez a két héttel ezelőtti aukción kialakult átlaghozamot 12 bázisponttal múlja felül, a tegnapi másodpiaci benchmarktól viszont egyetlenegy bázisponttal marad el.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!