Túlreagáltuk a rossz híreket (Merrill)

A Bank of America Merrill Lynch szerint a piacok túlreagálták az európai adósságválsággal kapcsolatos híreket és az év végéig 10 százalékos növekedésre lehet számítani a részvénypiacokon.
NAPI, 2010. június 22. kedd, 14:30
Fotó:

A piacok túlreagálták az európai adósságválságot, 2010 végéig 10 százalékos emelkedésre számítunk az európai értékpapír-piacokon - mondta el a Bloombergnek Bill O'Neill, a Bank of America Merrill Lynch Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős vezető közgazdásza.

Az euró gyengülése következtében 2011-ben további növekedésre számítanak a Merrillnél.

Az 1400 milliárdnyi eszköz kezelésében közreműködő O'Neill szerint különösen az exportvezérelt német, belga, holland, luxemburgi és francia ipar jár majd jól az euró leértékelődésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK