Túlteljesített Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,1 százalékos emelkedéssel 18 113 ponton zárt csütörtökön, 15,2 milliárd forintos forgalmat követően.
MTI-Eco, 2015. február 12. csütörtök, 19:56
Fotó: Reuters

A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az orosz-ukrán megállapodás hírére a leghatározottabban a Richter reagált, a papír több mint 3 százalékos pluszban zárta a csütörtöki kereskedést - emelte ki Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese. Az OTP-részvényekre továbbra is kedvező hatással van a bankadó mérséklése miatti pozitív hangulat - tette hozzá. A szakértő szerint a nemzetközi hangulat kedvező, az európai tőzsdék is pluszban zártak, de a régiós tőzsdéket túlteljesítette a BÉT.

A Mol 1,1 százalékkal 11 900 forintra erősödött, 782,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 3 százalékkal 4411 forintra emelkedtek 12,7 milliárd forintos forgalomban.
A Magyar Telekom 372 forinton, azaz a szerdai zárószintjén zárt, forgalma 180,5 millió forint volt. A Richter 3,40 százalékos rallyval 3805 forintra drágult, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK