Túlteljesítette saját tervét az RFV

Az RFV a harmadik negyedévben 3,38 milliárd forintos árbevétel, illetve 670 milliós EBITDA mellett 402 millió forintos adózott eredményt ért el - derül ki a társaság gyorsjelentéséből.
Józsa Bernát, 2010. november 15. hétfő, 19:18
Fotó:


A tényszámok így hajszállal ugyan, de meghaladják a menedzsment október közepén közzétett 617 milliós EBITDA, illetve 394 millió forintos prognózisát is és a jelentés szerint teljesíthetőek az éves célok is.

Az első kilenc hónap egészét tekintve az árbevétel 164 százalékkal, az üzemi eredmény (EBIT) 57 százalékkal, míg az adózott eredmény 79 százalékkal bővült éves összehasonlításban.

A menedzsment a régiós terjeszkedés és a növekvő beruházási méretek miatt tovább folytatta a cégcsoport finanszírozási szerkezetének átalakítását, amelynek részeként 2 milliárd forintért bocsátott ki kötvényeket a társaság.

Ezzel párhuzamosan folytatódtak az egész csoportra kiterjedő refinanszírozásról szóló tárgyalások, amelynek keretében a finanszírozó bankok a jelenlegi hitelek refinanszírozásán túl jelentős szabad hitelkeretet biztosítanak majd a cégcsoport magyarországi és romániai terjeszkedéséhez. Utóbbiban fontos szerepet játszanak a szeptember elején elnyert zilahi és marosvásárhelyi projektek. Ezek az RFV tervei szerint 2012-től éves szinten összesítve mintegy 2,7 milliárd forintnyi EBITDA termelésére lesznek képesek 7,4 milliárd forintos árbevétel mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK