Optimizmussal tölthette el a befektetőket a húsvét, és főleg az erősen pluszos tengerentúli hétfő, ugyanis a négy napnyi szünet után az európai indexek elképesztően erősen nyitottak. Körülbelül egy órával a nyitás után London 3,1, Frankfurt 3, míg Párizs 3,3 százalékos emelkedést volt képes felmutatni. A legnagyobb emelkedést az elmúlt hetekben alaposan megroggyantott papírok mutatták fel, egyrészt annak köszönhetően, hogy az amerikai ingatlanértékesítési adatok a vártnál jobbak lettek, másrészt a JPMorgan Chase is emelte az ajánlatát a Bear Stearnsre. A brit HBOS jelzálogbank 14, a svájci UBS 2,7, míg a Credit Suisse ugyancsak 2,7 százalékkal ugrott meg - tudósított a Bloomberg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!