A Mol kisebbségi tulajdonában lévő horvát INA olajtársaság nettó profitja 53 százalékkal zuhant 2007 első felében, mivel a drága nyersolaj és a gyenge dollár miatti bevételkiesés felülírta az értékesítésből származó többletbevételeket. A csoportszintű pénzügyi eredmények szintén szerényebbek voltak a tavalyinál, elsősorban a nagyobb hiteltörlesztések miatt. Ez utóbbiak részben több kölcsön visszafizetéséből, részben a magasabb kamatokból és bankköltségekből tevődtek össze. A Mol - amelynek jelenleg 25 százaléka van a társaságban - nemrégen közölte, hogy emelné a részesedését, s ezért tárgyalásokat folytat a 44 százalékos tulajdonos horvát állammal. Az INA a kellős közepén tart két öregecske finomítója felújításának, amelyek 2010-től termelhetnek az Európai Unió szabályainak megfelelő körülmények között uniós minőségű üzemanyagot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!