Tűz a Mol horvát finomítójában

Hétfő délelőtt tűz ütött ki a Mol érdekeltségébe tartozó horvát INA olajtársaság sisaki finomítójában.
NAPI, 2011. június 20. hétfő, 13:10
Fotó: Napi.hu

Képünk illusztráció

A napi 60 000 hordó kapacitású finomítónál a tűzoltás folyamatban van - jelentette a Reuters.

A sisaki mellett az INA másik, rijekai finomítójában is zajlanak már a 47,46 százalékos tulajdonos Mol égisze alatt egy ideje a hatékonyságfejlesztő korszerűsítési munkálatok. Ezek célja, hogy a horvát finomítók is az EU-s követelményeknek megfelelő termékeket tudjanak előállítani a Mol másik százhalombattai és pozsonyi finomítójához mérhető hatékonysággal.

A sisaki létesítményt már tavaly januárban is robbanás rázta meg, az akkori incidensben nem történt személyi sérülés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK