TVK-közgyűlés: összefoglaló

A TVK mai, a részvényesek 89,73 százalékának részvételével megtartott közgyűlésen a Mol Rt. javaslatára három új igazgatósági tagot választottak a testületbe, köztük Molnár Lászlót, a BorsodChem (BC) eddigi gazdasági igazgatóját. A közgyűlés nem támogatta a BC által az igazgatótanácsba javasolt tag megválasztását, s emellett visszahívták Nagy László eddigi vezérigazgatót.
Ádám Viktor, 2001. április 20. péntek, 17:38
Fotó:

A TVK a 2004-2013-ig terjedő időszakra alapanyag-szállítási szerződést kötött a Mol Rt. kereskedelmi vállalatával, a Moltrade-Mineralimpexszel. A TVK igazgatósága a megállapodás alapján jóváhagyta egy 250 ezer tonnás olefin-, és egy 200 ezer tonnás polietiléngyár megépítését. A TVK közgyűlése elutasította a Vienna Capital Partners 120 forintos osztalékjavaslatát. Az elmúlt évről szóló üzleti jelentést a közgyűlés úgy fogadta el, hogy a tulajdonosok 39,2 százaléka - azaz a vélhetően orosz és osztrák hátterű részvényesek - nemmel szavaztak.
A TVK papírjainak kereskedését a kibocsátó kérésére ma 12 óra 25 perctől egész napra felfüggesztették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK