Az ezzel a módszerrel gyűjtött infomációk ugyanis egyes elméletek szerint jól jelzik előre a részvényárak mozgását, ezt igyekszik majd kihasználni a 25 millió forintos (28,4 millió eurós) méretű alap.

"A befektetők nagy része évek óta elfogadja, hogy a pénzügyi piacokat a félelem és a mohóság mozgatja. De eddig sohasem áll rendelkezésünkre az a technológia és adatbázis, amely lehetővé teszi, hogy az emberi érzéseket számszerűsítsük" - mondja Paul Hawtin alapkezelő. A Twitter-üzenetek valós idejű elemzésével szerinte meglehetősen átfogó kép nyerhető a pénzügyi piacok aktuális hangulatáról.

Bár a rendszer elemzése, visszamenőleges tesztelése jó eredményeket szolgáltatott, százszázalékos pontosságban nem lehet reménykedni - mondják más szakemberek. A Twitteren alapuló részvényelemzés módszerét egyébként a Müncheni Műszaki Egyetemen fejlesztették ki, és az adatokat a tweettrader.net oldalon a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé teszik. Naponta több ezer üzenetet (tweet-et) elemeznek ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!