A borús hangulat egyrészt kiábrándító gyorsjelentéseknek, másrészt a visszaeső európai kiskereskedelmi eladásokról szóló híreknek volt betudható. A svájci UBS a vártnál is nagyobb veszteségekkel nézett szembe a harmadik negyedévben, ezzel öt év után az első veszteséges negyedévet volt kénytelen elkönyvelni. A legnagyobb holland telekomcég, a KPN szintén várakozásoktól elmaradó eredményről adott számot, amit a részvényesek heves eladásokkal honoráltak. Esett a BASF részvényeinek árfolyama is, holott a cég 1,2 milliárd euróra növelte a negyedéves nettó nyereségét, közel megkétszerezve az előző év azonos időszakában regisztrált profitot. A csökkenő nyersanyagárak nem tettek jót a bányatársaságok részvényeinek, az Anglo American és a BHP Billiton több mint két százalékkal lett olcsóbb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!