Ugrás Japánban, szökkenés Európában

A tegnapi magas amerikai zárás hatása végiggyűrűzik a világ tőzsdéin.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 09:23
Fotó:

A tegnapi amerikai emelkedés alaposan meglökte a japán tőzsdét: a Nikkei 2,4 százalékkal hágott magasabbra, a tengerentúlról érkező bátorítás mellett azért is, mert néhány az elmúlt hetekben alacsonyan szálló cég jól teljesített. A Hitachi például arról számolt be, hogy eladja egyik részlegét.

Az európai tőzsdék befektetői szintén optimistán láttak munkához ma délelőtt, legalábbis erre utal az indexek szökkenése. A londoni Footsie, a párizsi CAC-40 és a frankfurti DAX 0,7-0,8 százalékos pluszt szedett össze 5 perc alatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK