Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összességében halovány optimizmus jellemzi a nap eddigi részében a kereskedést az európai tőzsdéken, az aktivitás meglehetősen visszafogott, amiben persze az is szerepet játszhat, hogy London zárva tart.

Az eurózóna compozit beszerzési menedzser indexének felülvizsgált értéke az elmúlt percekben került publikálásra, ami azt mutatta, hogy az euróövezetben a magánszektor aktivitása a múlt hónapban 3 éve nem látott mértékben esett vissza. Ennek azonban a kereskedésre nem volt érdemi hatása.

A befektetők, ahogy eddig most is az európai adósságválsággal kapcsolatos fejleményekre fókuszálnak, ezen belül is elsődlegesen a görög és a spanyol fejleményekre. Emellett a mai G-7 telefonos konferencia is a figyelem középpontjában van, ezen ugyanis a pénzügyi vezetők az európai adósságproblémákat vitatják majd meg.

A tegnap esti Merkel-Barroso találkozóról eddig megjelent üzenetek áttörést nem hoztak, de elképzelhető, hogy a következő hetekben a piaci reménykedés egyik fontos forrása lesz az, hogy mit találnak ki a döntéshozók június végi uniós csúcstalálkozóra (a görög választások ismeretében).

Az egyes ágazatok közül az energiaszektor relatíve jól teljesít, a Royal Dutch Shell részvényei például 1,3 százalékkal értékelődtek fel.

A pénzügyi szektorban is láthatunk kiemelkedő teljesítményeket, a BNP Paribas 2,7, a Societe Generale 2, a BBVA pedig 1,4 százalékot drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!