A várt 400 ezer helyett 410 ezer fő folyamodott újonnan munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, emellett a havi inflációs adat a várt a,3 helyett 0,4 százalék lett, a maginfláció pedig 0,1 helyett 0,2 százalék.

A fél hármas adatra első reakcióként beleadtak a piacokba: az OTP a megelőző 5705 forintról 5673-ig esett, az euró/dollár pedig az 1,3565-ös szintről 1,3550 alá süllyedt.
A reakció nem volt túlságosan hosszú életű, jelenleg a dollár már gyengébb, mint az adat előtt, az eurusd 1,3580 fölött jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!