Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX 2,2 százalékos többlettel 20 858,63 ponton zárta a hétfői kereskedési napot. A blue chipek között a Mol vitte a prímet, az olajpapír 4,1 százalékkal 20 745 forintra ugrott. A Concorde hírlevele szerint egész délelőtt semleges képet mutatott a Mol pozíciója, mikor nem sokkal 13 óra előtt új vevők léptek a piacra. A most érkező vételekkel párhuzamosan a főként energiaipari vállalatokat magába tömörítő orosz index is emelkedni kezdett. A Mol árfolyamára valószínűleg kedvezően hat a Mexiói-öböl partjai felé tartó Wilma trópusi vihar, ami egyébként a WTI olaj árát is 1,4 dollárral feljebb hajtotta. Kiemelkedően teljesített az MTelekom is, a távközlési részvény 2,9 százalékos drágulással 959 forinton fejezte be a napot. Az OTP szerényebb teljesítményt nyújtott, 1,8 százalékkal 7379 forintra drágult. A délelőtt látványosan erősödő, majd lejtmenetbe váltó Richter a nap végére összeszedte magát, a 34 400 forintos záróár 0,6 százalékkal múlta felül a múlt péntekit. Az Egis ezzel párhuzamosan 1,0 százalékkal 18 975 forintra javított. A kisebbek között az Antenna és a BorsodChem is gyengült, előbbi 0,8 százalékkal 5120, utóbbi 0,6 százalékkal 2158 forintra. Barcza György, az ING Bank elemzője szerint az emelkedés annak tudható be, hogy a jelek szerint véget ért a múlt hetet jellemző globális eladási hullám, és elindult visszafelé a tőke.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!