A nap folyamán végig hasonló magasságban tartózkodott a BUX, érdemi változást a várakozásoknak többé-kevésbé megfelelő amerikai munkaerőpiaci adatsor sem hozott.

A Mol részvényei - közel két és félmilliárdos forgalom mellett - visszatértek a csütörtöki záróértékkel megegyező 19 400 forintos szintre, vagyis a nap végére sikerült ledolgozniuk az erős nyitás után elszenvedett veszteségeket.

A bő kilencmilliárdos forgalmat felmutató OTP az átlagnál valamivel jobban teljesített, a 4790 forintos záróár 1,6 százalékkal múlta felül az egy nappal korábbit.

A Telekom a kereskedés folyamán - kisebb megingásokkal - szinte folyamatosan erősödött, a 641 forintos nap végi jegyzés 1,4 százalékos többletet takart.

A négy legmeghatározóbb papír között a nap nyertese címet a Richter érdemelte ki, miután a gyógyszerrészvénynek bőségesen sikerült ledolgoznia a csütörtöki, több mint két százalékos veszteséget. A folyamatos hegymenet vége 41 990 forint lett, ami 3,3 százalékos drágulásnak felel meg. Mindezt a kisebbik szektortárs csak távolabbról követte, az Egis 1,3 százalékkal 19 050 forintra kúszott fel.

A csütörtökön tőkeemelési tervekkel előrukkoló econet.hu papírjai az általános trenddel szembemenve 3,6 százalékkal 108 forintra estek. A csütörtöki felfüggesztés után közel 11 százalékkal ugrottak meg ugyanakkor a Linamar részvényei. A Portfolio.hu úgy értesült, hogy az anyacég Linamar Corp. a pénteki aukciót követően 99 százalékra növelte korábbi 70 százalékos részesedését a Linamar Hungaryben, így - ahogyan az várható is volt - látótávolságba került a tőzsdei kivezetés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!