Meglehetősen vegyesen alakult a hangulat a világ tőkepiacain hétfőn. Európában a londoni tőzsde zárva tartott, azonban a vezető európai társai gyengélkedtek. Az amerikai piacok pedig elég látványos esést hoztak össze, miután a Microsoft visszavonta közel 50 milliárdos ajánlatát a Yahoo megvásárlására vonatkozólag. A BÉT tulajdonképpen kora reggel óta oldalazgatott a pozitív tartományban, majd kettő óra után feljebb ugrott. Ezt a nyereségét azonban a zárásra elveszítette, ugyanakkor a 22 883 pontos záróérték még így is 1,3 százalékos növekményt takar.

A vezető papírok vegyesen szerepeltek. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes árfolyamcsökkenést bemutatni; a 861 forintos zárás 0,2 százalékos veszteség. Az indexet is feljebb húzó OTP-papírok 3,2 százalékos ugrást voltak képesek produkálni, így 10 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett 7170 forintra értek el. A Richter befektetői számára a 33 850 forintos záró árfolyam 1 százalékos profitot tartogatott, addig a 23 285 forinton záró Mol-papírok tulajdonosai 0,8 százalékkal voltak kénytelenek beérni.

A kisebb papíroknak elég vegyes napja volt a BÉT-en. Az FHB 1,1, míg az Egis 1,4 százalékkal süllyedt, ami 1329 és 17 700 forintos záróárfolyamot jelöl. Ugyanakkor az Orco és a Pannonváltó részvényei 8,9 és 4,2 százalékkal száguldottak; igaz elég minimális forgalom mellett. A Techszektorból a Synergon 2,8, a Freesoft 0,7 százalékot drágult, míg az Econet 0,7 százalékot esett. Rossz napja volt a 3,8 százalékot zuhanó Humetnek, és a megszokotthoz képest brutális forgalom mellett 1,8 százalékot bukó Exbusnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!