Ugrott az OTP, korrigált az econet.hu (új)

A Budapesti Értéktőzsdén a csütörtöki kereskedési nap is elsősorban a vevőkről szólt, a BUX-ot főként a lendületesen dráguló OTP-részvények és a Magyar Telekom papírjai húzták fel. A börze 60,7 milliárdos forgalmának felét a Mol, harmadát az OTP részvényeire született kötések adták.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 17:03
Fotó:

A BÉT indexe 1,3 százalékos többlettel 28 218,85 ponton zárta a kereskedést.
A vezető instrumentumok közül a napközben folyamatos erősödést bemutató OTP állt az élre. A 11 800 forintos Lehman-célárral és az Axa biztosítótársaság közeledéséről szóló, hivatalosan nem cáfolt hírekkel megtámogatott bankrészvény 3,0 százalékkal 9575 forintra drágult. (A bank közleménye a találgatások kapcsán úgy fogalmazott, hogy az OTP Garancia Zrt. üzleti pozíciói javításának egyik lehetséges alternatívája a szorosabb együttműködés kialakítása más biztosítóval, ám megbeszélések jelenleg még igen korai stádiumban vannak.)

A távközlési papír 1,0 százalékkal 975 forintra emelkedett, de délután 990 közelében is megfordult. A délelőtti hullámzás után a Mol távolabbról követte az eseményeket, 0,5 százalékkal 28 150 forintra erősödött, míg a nap jó részét a szerdai záróár környékén töltő, egy alkalommal 37 150 forintig elszaladó Richter 0,2 százalékkal 36 950 forintra kúszott fel.
Szektortársa, az Egis a zárószakaszban talált magára, vagyis 1,3 százalékkal 22 980 forintra drágult.

A kisebb részvények közül kiemelkedően jól szerepelt a BIF és a Pannon-Flax, előbbi 6,8 százalékkal 1111 forintra, utóbbi 5,4 százalékkal 1130 forintra drágult. A nap vesztese ugyanakkor a szerdai kereskedés éllovasa, az akkor több mint 4 százalékkal meglóduló econet.hu, valamint a Phylaxia volt: a 2,6-2,6 százalékos mínusz rendre 225 illetve 37 forintos nap végi kurzust eredményezett. A BÉT-újonc AAA Auto a szerdai debütálás során elért plusz után 0,8 százalékkal 504 forintra süllyedt, ami elmarad az 506,8 forintos kibocsátási ártól is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK