A három éves kötvények esetében a meghirdetett 75 milliárd forintos mennyiségre közel 264 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a 3,5-szeres lefedettség láttán emelte a tétet, 90 milliárd forintra. Az elfogadott hozamok szűk sávban, 8,10-8,15 százalék között szóródtak, a 8,13 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarktól egyetlen bázisponttal maradt el. A 15 éves instrumentumok esetében háromszoros lefedettségről volt szó, 20 milliárd forint felkínált mennyiség mellett. Az ÁKK itt ötmilliárd forinttal emelt, a legkisebb elfogadott hozam 7,00, a legmagasabb 7,03 százalék lett. A 7,02 százalékos átlag a szerdai másodpiaci referenciaértéket 7 bázisponttal múlta alul.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!