Az ötéves államkötvények esetében a meghirdetett 45 milliárdos mennyiségre 108,4 milliárdnyi ajánlat érkezett, az elfogadott hozamok 6,92-6,98 százalék között szóródtak, a 6,96 százalékos átlag pedig a tegnapi benchmarkot 11 bázisponttal múlja felül. A hosszabb instrumentumok esetében a 40 milliárdos ÁKK-ajánlat 69,7 milliárdos igénnyel találkozott. A legkisebb elfogadott hozam 6,71, a legmagasabb 6,79 százalék lett, a 6,76 százalékos átlag a szerdai másodpiaci referenciaértéknél 15 bázisponttal magasabb.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!