Három százalékot meghaladó mínuszban járnak ma a Deutsche Bank részvényei a frankfurti tőzsdén. Az esés azonban inkább stagnálásnak, enyhe emelkedésnek fogható fel, mivel ma kerültek le a bank részvényeiről a közelgő tőkeemelésben részvételt biztosító warrantok.

A bank tegnapi bejelentése szerint az előzetesen várt 20,5-21,5 euró ársávnál magasabb árfolyamon kerül sor a következő tőkeemelésre, 22,5 eurós árfolyamon. A korábbi részvényesek minden 18 régi részvényük mellé kaptak egy 5 új részvény jegyzésére jogot. A bank jelenlegi részvényárfolyama 27,6 euró, s mivel 18 warrant után lehet 5 új részvényt jegyezni, ezért érthető módon a mától önállóan kereskedett warrantok értéke 1,47 euró körül alakul a tőzsdén (az öt új részvény 112,5 euróba kerül, míg 5 részvény a jelenlegi árfolyamon 139 euró, a kettő különbségének 18-ad részeként adódik a warrantok árfolyama.)

A jegyzési jogot biztosító értékpapírokkal június 20-ig lehet kereskedni a frankfurti tőzsdén, a jegyzési joggal június 24-ig élhetnek azok tulajdonosai.

A részvénykibocsátással a Deutsche Bank 6,75 milliárd eurónyi friss tőke bevonására készül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!