Szerda délelőtt tovább folytatódott a kedden megindult vásárlási láz a BÉT-en, mind a Mol, mind az OTP részvényeinek árfolyama a napi felső limit közelében, a keddi záróértékéhez képest 15 százalékos pluszban mozog 10 óra óta. A Magyar Telekom is bőven tíz százalék feletti emelkedést mutat, a részvény árfolyama a délelőtti meredek emelkedés után 630 forinton, 11,50 százalékkal keddi záróértéke felett állt fél 1 után.

A blue chipek között egyedül a Richter emelkedése tűnik visszafogottnak koradélután, amikor a részvény jegyzése mindössze 3,7 százalékos emelkedést mutat 25 895 forinton, ám a gyógyszerpapír kereskedelme azonban rendkívül volatilis volt szerda délelőtt, az árfolyam eddig 26 500 forinton tetőzött, minimuma pedig 25 000 forinton volt.

A forgalom is jelentős a Budapesti Értéktőzsdén, az OTP részvényeire eddig 5,3 milliárd forint értékben érkezett kötés ám további 1,2 millió felső limites vételi megbízás van a könyvben amelyre a korlátozás miatt nem találni eladót. A Mol papírjait 3,2 milliárd forint értékben, a Richterét 1,9 milliárd forint értékben vásárolták szerda koradélutánig.

A kisebb papírok közül a Genesis továbbra is a nap nyertesei között szerepel, árfolyama ismét megugrott, jelenleg 1067 forinton áll közel 20 százalékos emelkedés után.

A BUX 13 076 ponton, 11,3 százalékkal keddi záróértéke felett mozog, épp azon a szinten, ahol 4 évvel ezelőtt, 2004 októberében állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!