Már 69 dollár alatt jár a crude hordónkénti ára a New York-i kereskedésben, az euró dollárjegyzése pedig 1,23 alá került azt követően, hogy újra erősödni kezdtek az európai adóssággondokkal kapcsolatos félelmek - írja a Bloomberg. Erre az adott okot, hogy Spanyolországban a nemzeti bank biztost rendelt ki a CajaSur bank irányítására, mert a társaság épp összedőlni készült a jelzáloghitel-hátralékok súlya alatt. Az olaj árfolyamát a dollár erősödése mellett az is nyomás alatt tartja, hogy a várakozások szerint tovább bővülhettek az amerikai készletek. Hétfőn még erősödött az energiahordozó jegyzése, részben az amerikai gazdaság növekedésének várható gyorsulását jelző adatoknak, részben pedig azon spekulációknak köszönhetően, amelyek szerint Kína későbbre halaszthatja a növekedést fékező intézkedéseit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!