Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT közleménye szerint a cseh tőkepiac vezető értékpapír-kereskedője augusztus 21-én nyújtotta be kereskedési jog iránti kérelmet, amelyet augusztus 24-én pozitívan bírált el a BÉT. A magyar tőzsde iránt egyre jobban érdeklődnek a külföldi befektetési szolgáltatók, amelyek plusz likviditást tudnak adni a magyar piacnak - idézi az MTI.

A közlemény idézi a BÉT elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a cseh szolgáltató megjelenése visszaigazolja, hogy a magyar részvénypiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál. Végh Richárd hozzátette, hogy a BÉT azonnali piaci forgalma 2018 első felében 9,6 százalékkal nőtt éves alapon.

Tomás Jaros, a Patria Finance vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy tőzsdei tagként hatékonyabb szolgáltatást kínálhatnak ügyfeleiknek a magyar piacon. Hozzáfűzte, hogy üzletfejlesztési stratégiájuk része a közép-kelet-európai régióban történő terjeszkedés.

Az 1,5 milliárd euró vagyont kezelő Patria Finance több mint 26 ezer ügyfelének világszerte több mint 30 tőzsdéhez biztosít hozzáférést. A cég befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatásokat is végez, emellett elemzéseket is készít. (A negyedik legnagyobb hazai brókercég eladásáról itt olvashat.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!