Új cég lép a tőzsdére

Új, építőipari cég részvényeivel kezdődik a kereskedés hétfőn a tőzsdén.
Herman Bernadett, 2019. augusztus 9. péntek, 16:15
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfőtől egy új cég, a GOPD Nyrt. debütál a tőzsdén. Az ingatlanfejlesztő cég részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára vezetik be. Az első kereskedési nap 2019. augusztus 12. lesz, a papír regisztrációs ára 93,63 forint.

A GOPD részvényeit április 10-én bocsátották ki. A társaság holnapja szerint lakóparkokat épít Zuglóban és Angyalföldön. A tőzsdére kerülő céget tavaly alapították, 21 millió forintos alaptőkével kifejezetten azért, hogy bevezessék a tőzsdére, egyedüli tulajdonosa a DakotaÉpítő Kft.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK