Délelőtt iránykeresés jellemezte a piacokat, délutánra azonban megélénkült a forgalom és jelentősen javult a hangulat. A magyar piac trendkövető volt, a blue chipek közül az OTP és a Richter teljesített a legjobban - mondta Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Kiemelkedőnek nevezte a magyar tőzsde teljesítményét Debreczeni Csaba, az MKB Bank senior tőkepiaci elemzője az M1-en. A nemzetközi piacok enyhe pluszban vannak, Európában a spanyol tőzsde emelkedett nagyobb mértékben, közel 1,5 százalékkal. A BÉT-en mind a négy vezető részvény erősödéssel tudott zárni, a nap nyertese a már reggel nyereséggel kezdő Richter, illetve az OTP volt. Kiemelte, hogy a jövő héten megkezdődik a gyorsjelentési szezon, ami megmozgathatja majd a piacokat.

A Mol 14 forinttal, 0,47 százalékkal 3020 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,54 százalékkal 10 540 forintra nőtt, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal 482 forintra emelkedett, forgalma 364,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 88 forinttal, 1,34 százalékkal 6670 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!