A részvénypiac forgalma 4,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Molnár György, a Concorde Értékpapír Zrt. nemzetközi kereskedője az MTI-nek elmondta: szerdán mindenki az Európai Központi Bankra (ECB) figyelt. Az ECB nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy a későbbiekben esetleg valamilyen lazító intézkedést foganatosítson, úgy látta, most még kevés adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy ebbe az irányba menjen. Az európai piacok 0,5 százalék körüli pluszban tartózkodnak a kamatdöntő ülés után.

A magyar tőzsdén nagyon alacsony volt a forgalom, ennek ellenére az OTP 1 százalékos pluszban zárt - emelte ki Molnár György. A nap közben gyengélkedő Molt is pluszba húzták, napi csúcsán fejezte be a napot, míg a Richter 25 forintos csökkenéssel zárt.

A Mol 2 forinttal, 0,06 százalékkal 3280 forintra erősödött, 880,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,94 százalékkal 12 820 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 542,3 millió forint volt.

A Richter-papírok 25 forinttal, 0,45 százalékkal 5515 forintra gyengültek, forgalmuk 718,4 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!