Új csúcson az OTP

A magyar tőzsde nem követte a nyugat-európai tőzsdéket, a BUX alacsony forgalomban minimálisan emelkedett. Az OTP-részvény azonban újabb történelmi csúcson zárt.
Domokos Erika, 2019. december 6. péntek, 18:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe25,43 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 44 207,50 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI. Az OTP árfolyama csak kissé emelkedett, de ez is elég volt ahhoz, hogy a bankpapír újabb történelmi csúcson zárjon.

Nem volt nagy mozgás a BÉT-en, eseménytelen kereskedés és alacsony forgalom jellemezte a hazai tőzsdét a hét utolsó kereskedési napján - mondta  Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. A BUX továbbra is történelmi rekordja közelében mozgott, de az áttörés nem sikerült.

Délután a vártnál kedvezőbb amerikai makrogazdasági adatok érkeztek, az irányadó európai részvényindexek ennek hatására erősödni kezdtek. A magyar tőzsdét ugyanakkor nem érte el ez a hullám, a befektetők a jelek szerint inkább a fejlettebb piacok felé fordultak - tette hozzá a szakértő.

A Mol 12 forinttal, 0,42 százalékkal 2872 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,13 százalékkal 14 900 forintra nőtt, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 440 forintra emelkedett, forgalma 189,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,10 százalékkal 5830 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3908,33 ponton zárt pénteken, ez 54,63 pontos, 1,42 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK