Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) szerdán közölte, hogy a kereskedelmi olajtartalék szintje 6,49 millió hordóval 416,4 millió hordóra nőtt az október 10-én végződött héten. Már a negyedik egymást követő héten nőttek a tartalékok. Elemzők 281 ezer hordós csökkenést vártak az előző heti 5,98 millió hordós emelkedés után.

A benzintartalék 2,02 millió hordóval 234,2 millió hordóra, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 830 ezer hordóval 132,6 millió hordóra csökkent.

Az amerikai kereskedelmi olajtartalék erős emelkedésének hírére jelentősen csökkent, 3 százalék körüli mínuszba került a globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára a határidős jegyzésekben. Napi mélypontján a decemberi szállítású Brent 2,70 százalékos mínuszban, 79,22 dolláron, a novemberi WTI pedig 3,18 százalékos veszteségben, 69,64 dolláron forgott.

Közép-európai idő szerint negyed hatkor a Brent 79,64 dolláron, 2,17 százalékos mínuszban, a WTI pedig 69,97 dolláron, 2,71 százalékos veszteségben állt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!