Új kézbe kerülhet a londoni tőzsde

A hongkongi tőzsde működtetője (HKEX) 39 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a londoni börzét (LSEG) működtető vállalatra. Az ajánlat feltétele azonban, hogy a londoni börze nem veszi meg a Refinitiv pénzpiaci adatszolgáltatót, ahogy azt tervezi.
Domokos László, 2019. szeptember 11. szerda, 13:39
Fotó: Reuters

A Hong Kong Exchanges and Clearing az egyesüléstől azt várja, hogy közösen jobban felvehetik a versenyt más tőzsdeüzemeltetőkkel. A HKEX készpénzben 2045 pennyt és 2,495 saját, új részvényt fizetne a londoni börzét üzemeltető cég részvényeseinek.

A hongkongi cég már jelen van Londonban, ugyanis a londoni fémtőzsde (LME) tulajdonosa.

A hongkongi tőzsdeüzemeltető jelezte, csak akkor érdekelné a londoni, ha kútba esne a londoni értéktőzsdének az a terve, hogy 27 milliárd dollárért felvásárolja a világ egyik vezető pénzpiaci adatszolgáltatóját, a Refinitiv nevű céget - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK