Eszerint az intézményi befektetők a vagyonuk mintegy 10 százalékát invesztálhatják az új zártkörű, illetve zártvégű kockázati alapokba. Idén várhatóan a tavalyi szint körül, azaz kmegközelítőleg 100 millió eurós nagyságrendben valósulnak meg kockázati tőkebefektetések Magyarországon, ám ezeket az egy-két állami kockázati tőkeprogramon kívül nagyrészt a külföldi alapok hajtják végre. Várható, hogy az új hazai szabályozás révén több hazai bejegyzésű alap is létrejön majd, és megnőhet az 1-5 millió euró befektetési nagyságú üzletek száma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!