Új magyar devizakötvényt bocsátottak ki

Több mint 3,8 milliárd eurónyi ajánlat érkezett be az ajánlattételi könyvbe az új magyar 7 éves eurókötvényre, amelyek közül a magyar állam 1 milliárd eurót fogadott el, azaz az ígéretnek megfelelően benckmark méretű lett az új magyar papír - írta a Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR. A hírt a Portfolio közölte.
Domokos Erika, 2018. szeptember 25. kedd, 19:25
Fotó: Napi.hu

Az eredeti indikatív felárhoz (7 éves euró midswap felett 100 bázispont) és a kora délutáni álláshoz képest (midswap felett 85 bázispont) szűkülni tudott az új papír felára: 75 bázispont lett végül.

Ez azt jelenti, hogy emiatt olcsóbban tudott forrást bevonni a magyar állam, mint ahogy azt az indikatív ár alapján előzetesen tervezte. A 75 bázispontos felár azt jelenti, hogy mintegy 1,42 százalékos éves kamat mellett von be euróforrást a magyar állam.

Az idei évi adósságfinanszírozási tervben már szerepelt, hogy a magyar állam 1 milliárd eurónyi devizaforrást tervez bevonni. Az, hogy ezt pontosan mire szeretné felhasználni, egyelőre nem tudni. A tavalyi devizakötvény-kibocsátásból származó pénzből végül magasabb kamattal futó dollárkötvények lejárat előtti visszavásárlását finanszírozta az adósságkezelő - írta a Portfolio.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK