A tájékoztatás szerint az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. újonnan kibocsátott 2 985 074 darab, egyenként 12,5 forint névértékű, 37 313 425 forint össznévértékű, dematerializált névre szóló törzsrészvényét várhatóan pénteken vezetik be a tőzsdére.

A társaság felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy az újonnan kibocsátott részvények a jogszabály szerint a 2018. pénzügyi év tekintetében osztalékra nem, a 2019. pénzügyi évtől azonban teljes osztalékra jogosítanak.

Az új részvényeket a társaság által korábban kibocsátott részvényektől eltérő ISIN azonosító alatt bocsájtják ki, és ALTEO/NODIV ticker alatt vezetik be a Budapesti Értéktőzsdére.

Az új részvények a társaság által korábban kibocsátott részvényekkel azonos jogokat testesítenek meg, az elkülönítésük csupán technikai jellegű - közölte a társaság.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, csütörtökön a papír záróára 716 forint volt, az árfolyam 0,56 százalékkal csökkent az előző napi záróárához képest. Az Alteo éves maximuma 815 forint, éves minimuma 630 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!