Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület az igazgatóság munkáját támogató stratégiai tanácsadó szerepet tölt be, valamint szakértői segítséget nyújt majd a geopolitika, a fejlesztés, a környezeti kérdések, a fenntarthatóság, az irányítás, a technológia, a kiberbiztonság, valamint a pénzügyi és piaci akvizíciók globális tendenciái területén - mondta a tanácsadó testület elnöke, Czakó Borbála a 4iG által kiadott közlemény szerint.

A testület tagjai nemzetközileg elismert szakértők, akik jelentős ismeretekkel, valamint széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a hazai és a globális piacokon, éppen ezért a testület működése és a tagok személyes reputációja is komoly támogatást biztosíthat a 4iG számára ahhoz, hogy a vállalat tovább erősítse hazai és nemzetközi piaci pozícióit - tette hozzá Czakó Borbála.

Nancy Brinker a stratégiai tanácsadó testület tagjaként a nemzetközi érdekérvényesítés, a diplomácia és az egészségügyi méltányosság terén szerzett széles körű tapasztalatát kívánja felhasználni a 4iG már meglévő piaci pozícióinak globális szintű növelésére. Brinker hangsúlyozta, hogy örömmel vállal szerepet olyan vezető iparágak és vállalatok fejlődésének támogatásában, amelyek erős üzleti és társadalmi értékeket képviselnek.

Martonyi János, korábbi magyar külügyminiszter, a tanácsadó testület tagjaként hangsúlyozta, hogy Magyarország sikerességéhez és a magyar gazdaság fenntartható gazdasági növekedéséhez elengedhetetlennek tartja a külföldön is sikeres hazai vállalatokat. A 4iG felkérését azért vállalta el, hogy nemzetközi tapasztalatainak és diplomáciai ismereteinek felhasználásával is támogassa a vállalat régiós terveinek megvalósítását és nemzetközi terjeszkedését.

A 4iG közleményéből kiderül, hogy a társaság regionális növekedési stratégiájának egyik fő célja a társaság nemzetközi beágyazottságának elmélyítése. A szakmai tanácsadó testület létrehozásáról még tavaly döntött a 4iG. A cégcsoport kiterjedt hazai- és nemzetközi partnerkapcsolatainak köszönhetően világcégek technológiáira, valamint saját fejlesztésekre építve kínálja megoldásait.

A 4iG egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Magyarországon túl a kelet-közép-európai régióban, valamint a Balkánon is meghatározó piaci pozíciókat építsen ki az IT és az IKT szolgáltatások széles területén, valamint jelentős növekedést érjen el a távközlési piacon.

Tőzsdei vállalatként a 4iG Nyrt. tevékenysége transzparens. A társaság pénzügyi és szakmai eredményei nyilvánosak és a 4iG Magyarországon az elsők között szerezte meg az ISO 37001 antikorrupciós vállalatirányítási minősítést.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium szekciójában kereskednek és a 4iG részvény komponense a BUX kosarának, valamint a bécsi börze CECE indexének is.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója kizárólagos tulajdonában álló iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Manhattan Magántőkealap 2021. év 07. hónap 23. napján megvalósult tőzsdei ügyletei keretében összesen 13 545 darab 4iG Nyrt. által kibocsátott törzsrészvényt vásárolt 658,74 forint/darab átlagáron, amely által Jászai Gellért közvetett tulajdonában lévő részvények száma 58 584 717 darabról 58 598 262 darabra változott, így a 4iG Nyrt.-ben fennálló szavazati jogának mértéke 59,57 százalékról 59,58 százalékra növekedett - derült ki a cég hétfő délelőtti közleményéből.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!