A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban két tételben is szerepel a munkahelyi képzések támogatása. A nagyvállalatok 21,5 milliárd, míg a mikro-, kis- és középvállalatok 19 milliárd forintra számíthatnak. Az infokommunikációs-technológiai vállalati fejlesztéseket támogató kombinált hitel támogatása pedig 38,6 milliárd forint.

A Budapesti Értéktőzsde Zrt. egymilliárd forintot kap a kkv szektor hatékonyságának növelésére, amelyet elsősorban tőzsdei bevezetéssel kell megvalósítani. A cél elsősorban a középvállalkozások pénzügyi ismereteinek, önálló külső finanszírozási képességének növelése, a tőzsdei és nemzetközi piacokon történő jelenlétének erősítése, valamint a nemzetközi hálózatosodásuk elősegítése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 3,6 milliárd forinthoz jut a jogszerű foglalkoztatás fejlesztésére, amelynek további célja a munkahelyi egészség és biztonság, valamint a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése. A tárca további 5 milliárd forinttal gazdálkodhat, amelyből a leépítések megelőzését és kezelését kell finanszíroznia.

A májusban megnyíló uniós pályázatokról itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!