A tájékoztatás szerint a változás a Masterplast működési struktúráját és az alapító tulajdonosok szerepét nem érinti - idézi az MTI.

Nádasi Róbert a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1991-ben. Az üzleti szemlélettel rendelkező menedzser hét évet dolgozott PHILIPS Magyarország Kft. vezetőségében, majd közel 10 évig Johnson & Johnson Kft. gazdasági igazgatói pozícióját töltötte be. Az új vezérigazgató 2010-ben csatlakozott a vállalathoz, gazdasági igazgatóként többek között felelős volt a pénzügy, számvitel, kontrolling és informatikai területek irányításáért, valamint a befektetői kapcsolatokért.

A Masterplast Nyrt. célja, hogy 2020-ra a régió vezető gyártó és disztribútor vállalatává váljon a szigetelési megoldásokhoz kapcsolódó termékek piacán. A vállalat tavaly ősszel bejelentett újabb, közel 6,7 millió eurós szabadkai beruházása révén olyan szegmensek számára is kínálhat majd termékeket, amelyek szorosan nem kötődnek az építőiparhoz. Az új, ipari divízió is fontos szerepet játszhat abban, hogy a társaság elérje a 2020-ra kitűzött 110 millió eurós bevételi és 7,5 százalék feletti EBITDA margin célkitűzést.

Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával foglalkozó Masterplast tavalyi adózás utáni eredménye 2 millió 726 ezer euró volt, szemben a 2016. évi 2 millió 323 ezer euróval. A csoport a múlt évben 89,623 millió euró forgalmat - 12 százalékos növekedést - ért el a bázisidőszak 80,163 millió euró értékével szemben.

A képen a Masterplast sárszentmihályi üzeme. Fotó: Masterplast

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!