Szeptember 25-től Máté-Tóth István (képünkön) tölti be a Budapesti Értéktőzsde kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

Személyében egy olyan vezető kerül a BÉT-hez, aki több mint 20 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. A Credit Suisse-nél, ahol több mint 18 évet dolgozott, részvény elemzőként kezdte, később a Fejlődő piacok részvényelemzési üzletág ügyvezető igazgatója lett, majd az Európai részvénypiaci elemzések terület a társvezetőjévé nevezték ki.

A BLT-re közvetlenül az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi magatartási hatóságtól érkezik a vezető, azon belül is az Egyesült Királyság Tőzsdei bevezetések hatóságán dolgozott, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Mindezek mellett a CFA UK karrierfejlesztési bizottságának volt önkéntes tanácsadó szakembere, ahol segítségével jött létre az ottani CFA női hálózat.

Az angolul és németül folyékonyan beszélő szakember Madlena Tamást váltja a vezérigazgató-helyettesi székben, aki a BÉT-en eltöltött 1,5 évet követően a vállalati szektorban folytatja szakmai pályafutását és kamatoztatja szakmai ismereteit.

Címlapkép forrása: BÉT.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!