A nagyrészvényesek javaslataira több széleskörű tapasztalattal rendelkező szakembert is megválasztottak vezető tisztségviselőnek, az ülést követően pedig az igazgatótanács megválasztotta a vállalat vezérigazgatójának Bihari Tamást - közölte a cég.

Rendkívüli közgyűlés keretében választottak új tagokat az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsába és auditbizottságába.

QP | Quality Placement

A közgyűlést megelőzően a társaság két 5 százalék feletti részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt., valamint a Zinventive Zrt. is több szakember megválasztására tett javaslatot.

A közgyűlés mindezek mellett megerősítette a társaság igazgatótanácsa által áprilisban, a jogszabályi kötelezettségeknek történő megfelelés érdekében halasztást nem tűrő kérdések ügyében közgyűlési hatáskörben meghozott döntéseket: így a közgyűlés szavazott az előző évi pénzügyi beszámoló jóváhagyásáról, valamint jóváhagyta az igazgatótanács saját részvény vásárlásáról szóló felhatalmazását.

Mindezek mellett a közgyűlés jóváhagyása nyomán a társaság alapszabálya módosult egy kiegészítéssel, amely a továbbiakban lehetővé teszi konferencia-közgyűlés megszervezését, valamint az írásbeli szavazást különleges helyzetekben. Így a jövőben az olyan rendkívüli esetekben, mint amilyen a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet volt tavasszal, személyes jelenlét nélkül is megtartható lesz az Appeninn Nyrt. közgyűlése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!