Megjött a forgalom szerdán az OTP részvényére, a több mint 15 milliárd forintnyi üzletkötés azt jelentette, hogy a sávtetőnél sokan döntöttek úgy realizálják az addig elért nyereséget. A részvény így a napközbeni 6400 forint feletti szintet nem is tudta megtartani, igaz végül a záró szakasz felkötésének betudhatóan 6375 forinton 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot. A BUX ennek ellenére 0,2 százalékkal 24 111 pontra esett vissza a nap végére, annak ellenére, hogy napközben 24 388 ponton is járt az index. Az esés fő oka a Mol volt, amely a napközbeni 24 900 forintos szintről 24 250 forintig csúszott le zárásban. Ez 1,2 százalékos esést takart az egy nappal korábbi árhoz képest.

Stagnált viszont a Magyar Telekom árfolyama. A jövő hét elején osztalékszelvényt vágó részvénynél úgy látszik beárazták a befektetők a részvényenkénti bruttó 50 forintos kifizetést, az elmúlt napokban ugyanis nem nagyon mozdult az árfolyam.

Picit drágult a Richter, amelynek az éves közgyűlése nem nagyon hatott az árfolyamra. Az utolsó 37 900 forintos ár 0,2 százalékos pluszt jelentett. Ennél többet 1 százalékot emelkedett az Egis, ez a részvény, így 19 800 forinton zárt a részvény. Az éves számait közlő Keg 3,3 százalékkal 89 forintra hullott vissza.

Az Őrmester részvénye közel 10 százalékot esett, így a 2000 forintos záró ár már nagyon közel van a részvény bevezetésekori induló árhoz, ami a mélypontot is jelenti az árfolyam szempontjából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!