Új csúcsok Amerikában

Az amerikai részvényindexek kivétel nélkül erősödnek, azt követően, hogy tegnap a Fed konkrét iránymutatást fogalmazott meg az általa felhalmozott értékpapírokkal kapcsolatban. Történelmi csúcson zárt a Dow Jones és az S&P 500 - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2014. szeptember 18. csütörtök, 23:30
Fotó: Reuters

Az amerikai részvényindexek kivétel nélkül erősödéssel zárták a csütörtöki kereskedést: a Dow Jones értéke 0,6 százalékot, az S&P 500 értéke 0,5 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,7 százalékot erősödött. Előbbi két index ráadásul a jó teljesítményének köszönhetően történelmi csúcson fejezte be a mai kereskedést.

A befektetőket még az sem bizonytalanított el, hogy kissé romlott az USA üzleti környezete és meglepően rossz amerikai lakáspiaci adat érkezett. Utóbbi ugyanis azokat a várakozásokat erősítette, hogy a Fed tartósan alacsonyan tarthatja irányadó kamatrátáját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK