Elemzők szerint ezzel a magyar deviza kilépett a korábbi sávjából. Tartós forinterősödésre ugyanakkor senki sem számít, így akár már a következő 260 forintos ellenállási szint is megállíthatja az erősödést. Érdekes volt az euró dollárral szembeni viselkedése is, a délelőtt még erősödő uniós deviza a nap végére gyengülni kezdett, így a keresztárfolyam a nap eleji 1,38 körüli szintekről a nap végére 1,37 környékére ment vissza. Ennek megfelelően bár a dollár 190 forint alatt is megfordult, a nap végére azonban visszatért e fölé az árfolyam. A svájci frank erősödése az euróval szemben viszont azt jelentette, hogy e miatt a forinttal szembeni kurzus csupán a 180-as szintet közelítette meg az új euró csúcs mellett is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!