Új csúcsot dönthet az Alibaba

Kedden új csúcsot dönthet az egynapos forgalom az Alibaba Group Holding Ltd. internetes kiskereskedelmi honlapján, miután az előzetes adatok szerint tizenöt óra alatt napi értéke elérte a 6,4 milliárd dollárt, a 39 milliárd kínai jüant.
MTI-Eco, 2014. november 11. kedd, 16:12

A kínai Alibaba csoport 2009 óta minden évben leárazásokkal és akciókkal kiegészített vásárlói napot tart november 11-én. 2013 novemberében 35 milliárd jüan forgalom volt ezen a napon, idén 50 milliárd jüanos, 8,2 milliárd dolláros napi forgalmat akarnak elérni.

Az IDC piackutató vállalat szerint ez a cél nem jelent kihívást, ők 8,65 milliárd dolláros forgalomra számítanak. Mivel a 6,4 milliárd dolláros érték elérése után még kilenc óra maradt vásárlásra, az eladások valószínűleg elérik az Alibaba célszámát és az IDC előrejelzését is.

Kínában már október közepe óta hirdették a mai akciókat. Előre lehetett leadni rendeléseket, de azokat csak kedden dolgozták fel. A leárazásokban összesen 27 ezer kereskedő vett részt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK