Annak ellenére, hogy a dollár a jelentősebb devizákkal szemben erősödött, csütörtökön a jüan új rekordot állított fel a zöldhasúval szemben: a szerdai 6,725-ös árfolyamról 6,718-ig erősödött a deviza - írja a Marketwatch. Ez sorozatban az ötödik nap, amikor a jüan megdöntötte a dollárral szembeni korábbi csúcsát. Csütörtöki kongresszusi meghallgatásán Timothy Geithner, az Egyesült Államok pénzügyminisztere arról fog beszélni - az értesülések szerint -, hogy Kínának jóval nagyobb mértékben kell felértékelnie a jüant, az árfolyamnak teljesen tükröznie kell a piaci folyamatokat és keresi az eszközöket arra, hogy rávegye ezekre a lépésekre a távol-keleti nemzetet. A tárcavezető szerint az alulértékelt jüan nagyban segítette a kínai exportot és arra ösztönözte a cégeket, hogy tevékenységeik egy részét az Egyesült Államokba helyezzék át. A devizát továbbra is erős intervenció alatt tartják - Geithner szerint -, annak ellenére, hogy a kormány hajlandóságot mutatott arra, hogy a jüan árfolyamát a korábbiaktól ellentétben már jobban a piaci folyamatokra bízzák.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!