Új csúcsra drágult a nyerscukor

A nyerscukor ára napközben 28 éves csúcson, a finomított cukor ára rekord szinten is állt a londoni határidős árutőzsdén kedden, zárásra azonban csökkent az ár.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 18:30
Fotó:

A nyerscukor ára idén eddig közel 80 százalékkal nőtt. Az elmúlt időszakban bekövetkezett látványos drágulás oka az volt, hogy igen erős kereslet várható a legnagyobb importőrnek számító Indiából, az ottani meglehetősen rossz termés miatt - idézi elemzők véleményét az MTI-Ecó. Ugyanakkor a legnagyobb termelő országban, Brazíliában vontatottan halad cukornád betakarítás.

A londoni árutőzsdén a nyerscukor ára októberi lejáratra fontonként (hozzávetőleg fél kilogramm) 0,33 centtel 21,67 centre mérséklődött. Kedden a napi csúcs, ami egyben 28 éves rekord, 22,44 dollár volt.

A finomított cukor ára 1,40 dollárral 556,00 dollárra csökkent tonnánként októberi lejáratra. Napközben történelmi csúcson, 566,50 dolláron is állt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK